”Moar, vil du hjælpe mig?”


Min 2-årige søn kommer ofte og tager min hånd og spør´ mig, om jeg vil hjælpe ham. Og selvfølgelig vil jeg det – for jeg kan bare ikke stå for hans søde øjne og hånden, der fører mig derhen, hvor han gerne vil have hjælp.

Det kan være en lille rød plastikgryde, der skal op på hans legekomfur i stuen. Det kan være en folde-ud-bog, han lige har fundet og som nu skal ha’ en anden plads på reolen.

Uanset hvad det er, så er det utrolig rart og rørende at få lov til at hjælpe ham. Det er også ok, at han til tider kan bliver utroligt sur på mig, fordi jeg ikke har hjulpet ham, som HAN nu mener det skal gøres. Tit må jeg prøve mig frem en helt del gange, før hjælpen ’er i hus’.

Jeg er glad for, at jeg for det meste har overskud til at hjælpe både mine børn og min mand, men også andre, der kan ha’ behov for en hjælpende hånd.

Fornyligt tikkede der en mail ind i indbakken med følgende overskrift: ”Vil du hjælpe?”. Øhh ja da.

Mailen indeholdt et tilbud om at undervise som gravidyogalærer på et offentligt projekt kaldet ”En fair start”. Der gik ikke mange minutter, før jeg fik svaret: Ja tak.

”En fair start” er et offentlig støttet projekt til sårbare gravide kvinder i København.

Jeg er simpelthen så glad for, at de har valgt at prioritere gravidyoga til kvinderne. Og det er lidt af en blåstempling, når en offentlig instans signalerer, at yoga gør gavn – også for sårbare kvinder. Det er et skridt i den rigtige retning, og personligt er jeg sikker på at gravidyogaen kan give kvinderne værktøjer, som de kan bruge under deres graviditet og kommende fødsel.

Så hver fredag formiddag åbner jeg døren op til en rum fyldt af kvinder fra projekt ”En fair start”. Jeg tillader mig at møde dem med samme åbne sind og smil, som når min 2-årige søn be’r mig om hjælp. Velvidende at jeg nogle gange vil nå i mål med min yogaundervisning og andre gange, sikkert ikke, men jeg er villig til at blive ved og gøre mit bedste for at hjælpe alle gravide til en bedre graviditet og fødsel.